Blogg 2022

Svea parad!

Nu i helgen bar det av ner till skåne !

"Svea" Sweeping Blåkulla-Gulla har parats med Gibas Monte Carlo vilket blev mycket lyckat!

Nu är det bara att vänta och se om det blir några små puppisar


Ny hemsida!

Nu änligen har vi fått igång vår nya hemsida!

 


2011

7 november 2011

Vintern ser till att vänta på sig !
Vår ekhage har förvandlats till en lövhage... hundarnas bästa ställe! De älskar att vara ute i vår ekhage, luktar på alla ställen allt vilt passerat under natten och rusar så löven ryker bakom dem... Härligt att se dem njuta av att vara ute i naturen och springa fritt!
 
 
 
 

1-2 oktober 2011

Tidigt på lördagsmorgonen hämtade jag Annica upp Anne i Mantorp för att sen åka på uppfödarmöte i Tånga Hed för oss med Wheaten! Anne hade med Greta och jag hade med Bordern Mona som sällskap. Vi var många som kom, kul!
Dag 1: var veterinär Katarina Evans från Blå Stjärnan i Göteborg inbjuden för att prata lite om sjukdomar inom vår ras och i övrigt. Hon prata även om valpning och ev. komplikationer! På kvällen samlades vi för en gemensam Tacobuffé... Mycket trevligt! Vi sov över på vandrarhemmet som ligger i anslutning. Dag 2: Kom juristen Katarina Sundberg och prata hundjuridik och avtal... Detta är en jungel men men... lite kläm har man väl fått på det! Sen hem efter en mycket trevlig och lärorik helg.

 

 

Söndag 25 september 2011

Då var det dags för MH-test på Boston... Vid lunchtid begav vi oss till Mjölby, med var också Anne (Kennel Wilmris) med Rufus som också skulle göra sin test! Spännande och lite nervöst... Man tror man känner sin hund men man vet aldrig hur de reagerar i de situationerna de utsätts för. Vi lät en annan hund utföra sin test först för att se lite hur det gick till här. Efter Rufus var det Bostons tur... Det gick galant i alla momenten... Jag var sååå stolt... Vilken cool kille han är Boston. Jag tror han tyckte det var lika kul som jag! Men det tar på krafterna med alla intryck... väl hemma sov han som en stock!

 

 

 

2-4 augusti 2011

Fredagen bar det av mot Öland och Böda Sand! Vi hade hyrt stuga för 2 nätter, mycket fin rymlig stuga ( Den bokar vi till 2013 också !) Där bodde Jag Annica, Monica och Sandra.. Med oss var Boston & Mona. Lördagen ställde vi ingen hund, bara kolla in Smålands Bordern efter det fick vi nöjet att träffa Nike igen, Monas syster vars husse är fotograf och hade uppställt för fotografering på hundar denna helg... Vi passa på att trimma Nike, vilken liten gobit hon är!! I gengäld fick vi fota våra fina hundar! På kvällen grilla vi med Anne & Christian Möller kennel Wilmris, mycket trevligt! Söndag ställde vi Boston, Cameron Hot Stuff, Han fick ett VG över lag var det mycket snålt, bl.a inga hanar blev placerade.. alltså ingen Bästa hane, det var 6 hanar & 8 tikar! 2 tikar placera sig så det blev bara BIR, inget BIM!! Snopet värre!!! Domare var Mia Sandren. Sen bar det av hem.... Man blir ganska trött efter en hel helg borta... Säger Boston & Mona som sov som grisar i bilen hem och hela natten .

 

 

 

Juli & Augusti 2011

Så här långt in på sommaren har allt varit bra! En lugn skön semester med en del hundbad. Vi har bl.a varit i Leksand och på Öland....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maj, juni 2011

Oj oj oj mycket här hänt!! Vi börjar "bakifrån" !!
Den 14 maj åkte vi till Arboga på Årets Border 2st engelska domare som vanligt! Vi hade med oss 2st valpar från senaste kullen (U-kullen) "Mona" Rebus Upscale & "Ferdi" Rebus Upperclass, 4 månader och 2 dagar. Det gick kanon... Mona blev placerad som 3:a av 6st och Ferdi som 2:a av 6st.. Jippie... Vi var super nöjda!! 
 
Sedan kom måndagen den 16 maj
Leon hade visat personlighetsförändring under några veckor och vi tog honom till veterinären och gjorde div tester... han blev mer och mer aggresiv.
Tyvärr hann vi inte testa honom mer innan han gav sig på mig Annica
Det blev ohållbart, han mådde inte bra.
Leon fick somna in 2011-05-16
Vi saknar dig sååå världens bästa Leon R.I.P
 
Och alla valpar är nu sålda... t.o.m Chili som tänkt behålla!
Men när det dyker upp "rätt" köpare så blev det  så att även han fick ett nytt hem!
Alla valpar har fått det super bra, vi är såå nöjda med de valpköpare vi har till denna kull, kunde inte blivit bättre!

 

 

2011-04-25

Idag har kennel Rebus varit samlad i Linköping och trimmning stått på schemat!! De har lekt allihop, Border och Wheaten... Alla va helt slut på kvällen!! Men kul hade de!

 

 

 

 

 

2011-04-16

Nationell Utställning i Västerås... Domare för dagen var Tino Pehar CRO Leon blev placerad som 4:a i championklass med EXC CK Inte dåligt då det visade sig att domaren föredrog tjockpälsat!! Tyvärr placerade sig inte Leon i Bästa hane klassen! Jag och Anne Möller med hundar åkte direkt hem efter rasbedömningen, vädret lockade... sol och klarblå himmel....

2011-04-09

Bar det av tidigt... Jag Annica & Anne åkte ända till Morgongåva (Trimkompaniet) på klippkurs av Wheaten. Duktiga Heléne Hultén, Kennel Cameron lärde ut lite knep mm... Mycket trevligt hade vi . Med mig hade jag Leon, passande då vi åker till Västerås på utställning nästa helg! Inhandlade också lite nya saxar och kammar mm En mycket lärorik dag!!

 

2011-03-06

Idag var Kennel Rebus åter igen samlad! Valparna börjar bli stora nu.... Idag var de ute och upptäckte den stora världen med gräs och snö och många nya lukter.... Det blev ett vilt vårrus. De är sååå söta när de får sina "ryck"! Ann-Charlotte från Borderby´s kennel (Miltons "mamma") var även här och titta på valparna, mycket trevligt . Efter lång dag med många nya ansikten & äventyr sov de gott!!

 

 

 

 

2011-03-05

Lördagen startade tidigt!! Klockan 04.30 blev jag och Leon upphämtade av Anne & Greta. Sen bar det av till Sollentuna och terrierutställningen... Vi var på plats tidigt och kunde ta det lungt. Domare för Wheaten var idag Birgitta Hasselgren. Första utställningen med de nya reglerna. Leon blev oplacerad i sin klass med EXC (förr som en slät etta!) Leon skötte sig utmärkt. Så snart rasen dömts klart så drog vi kosan hemåt... Skönt att vara hemma någorlunda tidigt!!

 

 

2011-01-20

Idag  var hela Kennel Rebus samlad för att se Sveas puppisar! Svea donar & pysslar med sina valpar... hon är jätte duktig. De äter & sover ..... växer så det knakar. Det togs även lite foton se gärna på fliken: valpar... U-kullen.

 

 

 

 

 

2011-01-13

Nu är valparna ett dygn... Och Svea sköter dem så bra! Valparna sover och äter, mycket lugna & nöjda små valpar... !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2011-01-12

Inatt var det dags... Kl.00,00 kom den första valpen, en hane... & kl.01,40 kom den sista valpen en tik... Det blev 3 hanar & 3 tikar. Alla välskapta... Väldigt tysta och nöjda valpar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2011-01-08

Svea har varvat ner en hel del de senaste dagarna... Märks att det börjar närma sig valpning! Vi väntar med spänning .

 

 

 

 

 

2010-12-14

Idag har Boston & Leon lekt Chihuahua lekar... Det gäller att va på samma nivå liksom!

 

 

 

 

 

 

2010-12-05

Redan andra advent!! Idag har vi varit inne i Linköping city med Boston på lite stadsvana... Det behöver han verkligen... Vilden vill hälsa på ALLA ...Efter ett tag lugna han sig med att vilja hälsa på alla... till att lyfta på benet mot allt istället!! Väl hemma sov Boston gott... Borta bra men hemma bäst.

 

2010-12-01

Huvva...  -24 grader!! Hundarna gör inte mer än de måste ute idag... BRRR 

 

2010-11-24

Nu är vintern här på riktigt...!!  Idag har vi skottat mest hela eftermiddagen, medans hundarna lekt i snön hela tiden...

 

2010-11-16

Idag har Boston varit hos veterinären och fått sin andra rabies spruta. Så nu får vi vänta i 120 dagar på att få ta ett blodprov.
Fint väder är det idag så mycket ute blir det .

Bloggkalender

«november 2011»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Senaste inlägget!
Yozzans valpar födda
Lite uppdatering!
Östgötabordern 2019
Utställningar Danmark, Sverige, Norge
Benke pappa igen!
Grattis U-kullen
My Dog 2019
Sthlm Nordic DogShow
Utställningar!
Det var ett tag sen!

Senast kommenterade
Benke pappa!
Sorg!
MOLLY 13 ÅR
Sveas valpar!
U-Kullen 1 år

Arkiv
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
  •    December
  •    November
  •  

    Facebook Like